No dobra, szpinak lubię tylko co z nim przygotować? Do głowy przyszła tylko jedna myśl – szpinak+kurczak to będzie dobre!
Makaron ze szpinakiem – składniki
- Szpinak (kupuję zamrożoną kostkę szpinaku) 450g.
- ser Feta
- 1 pierś z kurczaka
- łyżeczka masła
- łyżka śmietany 18
- przyprawy: sól, pieprz, chili, papryka ostra
- łyżka oliwy/oleju
Makaron ze szpinakiem – przygotowanie
- Na rozgrzaną patelnie wkładamy zamrożony szpinak i gotujemy ok 10-15 minut.
- Kroimy na małe kawałeczki pierś z kurczaka, po czym dodajemy oliwę, ostrą paprykę, sól, pieprz oraz paprykę ostrą
- Na patelnie ze szpinakiem dodajemy fetę, masło oraz śmietanę i wszystko razem mieszamy.
- Dodajemy wcześniej przypieczoną pierś z kurczaka i mieszamy ponownie. Podawać z makaronem np. rurki czy kokardki.
Można posypać parmezanem.