No dobra, szpinak lubię tylko co z nim przygotować? Do głowy przyszła tylko jedna myśl – szpinak+kurczak to będzie dobre!

Makaron ze szpinakiem – składniki

  • Szpinak (kupuję zamrożoną kostkę szpinaku) 450g.
  • ser Feta
  • 1 pierś z kurczaka
  • łyżeczka masła
  • łyżka śmietany 18
  • przyprawy: sól, pieprz, chili, papryka ostra
  • łyżka oliwy/oleju

Makaron ze szpinakiem – przygotowanie

  1. Na rozgrzaną patelnie wkładamy zamrożony szpinak i gotujemy ok 10-15 minut.
  2. Kroimy na małe kawałeczki pierś z kurczaka, po czym dodajemy oliwę, ostrą paprykę, sól, pieprz oraz paprykę ostrą
  3. Na patelnie ze szpinakiem dodajemy fetę, masło oraz śmietanę i wszystko razem mieszamy.
  4. Dodajemy wcześniej przypieczoną pierś z kurczaka i mieszamy ponownie. Podawać z makaronem np. rurki czy kokardki.

Można posypać parmezanem.