Pieczony ser z salsą – składniki

  • 225g mozzarelli
  • 175ml salsy
  • 1 cebula drobno posiekana
  • 8 tortilli do podania

Pieczony ser z salsą – przygotowanie

  1. Rozgrzać patelnię teflonową. Tortille podgrzewać skrapiając w czasie smażenia kilkoma kroplami wody. Zawinąć w folię, aby nie ostygły.
  2. Pokroić ser na kawałki lub grube plastry i ułożyć je w płytkim naczyniu żaroodpornym lub każdy kawałek w oddzielnym naczyniu.
  3. Nałożyć salsę na ser tak, aby cały był przykryty i włożyć do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika albo rozgrzanego grilla.
  4. Piec aż ser roztopi się i zbrązowieje gdzieniegdzie.
  5. Posypać posiekaną cebulą i podawać z ciepłymi tortillami do zanurzenia w serze od razu po przygotowaniu, bo ser stygnąc stanie się trudny do nałożenia na tortille.